Lam i Røde Ran

Ingredienser, 2 personer

Et stykke lammekød på ca. 600 g – f.eks. bov

2 fed hvidløg

en flaske Røde Ran

en halv citron i skiver

et par kviste rosmarin

2 allehåndebær

2 enebær

salt & peber

 

Tag dit kød og snit nogle små lommer i det – ca. 1-2 cm i bredden.

Snit hvidløg i skiver på tværs og fyldskiverne ind i lommerne på kødet

Tag en frysepose på ca. 4 liter og fyld krydderierne og citronen i - læg kødet i posen og hæld halvdelen af øllen over kødet – og drik resten, den er god!

Få så meget luft som muligt ud af posen og slå en knude.

Massér kødet godt og lig det i køleskabet indtil næste dag – vend det gerne lidt rundt, så øllet rigtig kommer ind i alle kroge af kødet.

Tilberedning: tænd ovnen på 250 grader og placér kødet i et ildfast fad sammen med den overskydende væske.

Giv det 15 minutter ved høj varme og skru derefter ned på 125 grader og lad det stå i 2½ time.

Kødet tages ud, og hviler i 15 min.

Server kødet med årstidens lækre grøntager, til pasta eller til en lækker salat.

– og en Røde Ran ved siden af!