Carbonade Flammande a la Halsnæs

4 personer:

1 mellemstort rødløg
3 store gule løg
1 kg. oksekød skåret i tynde strimler
Marinade : 2 – 3 Belgiske øl f.eks. Chimay rouge, Corsendonk, Brown Westmalle Dubbel  (gerne gamle)
også belgiske øl til selve saucen og gerne rigeligt af dem
smør
peanut olie
oksekødsbuillion
3 stk.friske thimianstilke

1 laurbærblad
(evt. maizenamel – til jævning)

mel
2 dl. tomatpuré
salt og peber
1 dl. Rosiner

¼ liter piskefløde (evt)
1 stort æble Granny Smith skåret i tynde skiver
5 store gulerødder skæres i tynde skiver


Skær kødet ud aftenen forinden og læg kødet i en marinade af belgisk øl

Varm peanutolie og smør i en dyb stegegryde og læg løgene i. de må ikke blive brune - tag dem op.

 

Kødet tages op fra marinaden, og vendes i mel, salt og peber, og det lægges i den varme olie og brunes.

(evt kan man undlade at vende i mel – men så skal man jævne saucen med evt. maizena)

 

Dæk kødet med bouillon og læg timianstilke, laurbærblade og gulerodsskiverne i. Lad det simre 1 - 1½ times tid.

Hæld tomatpuré i, Smag til med salt og peber.

 

Marinaden og yderligere 1 – 2 belgiske øl kommes ved.

Hæld ¼ l piskefløde ved. (Dette har vi gjort, men det kan fravælges)

Hæld rosiner og æbler i – og lad det koge med det sidste kvarters tid.

 

Serveres med Pommes Frites – eller kartoffelmos.

 

Og drik en god kraftig øl til

 

Velbekomme