Bryggerboller

½ l vand eller mælk (lunken)

100 g gær

150 g sukker

500 g mel

50 g smeltet eller blødt smør/margarine

2 æg

10 g salt

300 g mask

 

Gæren smuldres i den lune væske, sukker blandes i.

Melet blandes i (hold 100 g tilbage til senere)

Smeltet margarine, æg, salt og mask tilsættes.

Dejen røres godt igennem.

 

Det skal være en blød dej, som slipper skålen – det sidste mel tilsættes lidt ad gangen til det slipper.

Dejen hviler 30 – 40 min, og formes til boller.

Bollerne pensles, og hæver ca. 15 – 20 min, hvorefter de bages ved 225 C i ca. 10 – 15 min. til de har en pæn farve.

 

Kan også laves som brød – så kan man med fordel slå dejen ned efter første hævning, hvorefter den hæver igen – ca. 20 – 25 min.  Bagetid er ca. 10 min længere.